Deze week in de krant: Terugblik op het Zomerprogramma

04 september 2024

Elke eerste dinsdag van de maand plaatsen wij een spread in de Stad Gorinchem; twee pagina’s vol met culturele inspiratie, een interview en agenda boordevol activiteiten. Lees hieronder het artikel van deze maand. Alle activiteiten vind je in de agenda op deze website.

Vol trots kijken we terug op een geslaagd Zomerprogramma. Het aanbod was veelzijdig en vooral heel leuk en leerzaam. Ruim 400 kinderen hebben zich aangemeld. Maar er waren ook activiteiten waarvoor aanmelden niet nodig was. Kortom, een groot succes! In deze terugblik een aantal partners aan het woord

“Het Natuurcentrum blikt terug op een uitermate succesvol en druk bezocht zomerprogramma, vol avontuur, spel, muziek, ontdekkingen, verbinding en beleving in de natuur op het mooiste eiland van Gorinchem. Bedankt aan alle bezoekers, vrijwilligers en sponsor, samen hebben we heel veel kinderen blij gemaakt!”

– Gretha Minnaert, Coördinator Educatie, Activiteiten en Evenementen Natuurcentrum Gorinchem

“Deze zomervakantie mocht ik, zowel in het Gorcums Museum als in mijn praktijkruimte aan huis, 3 workshops geven. Kinderen tussen de 5 en 13 jaar maakten kennis met teken- en schilderkunst, lieten hun fantasie de vrije loop en het belangrijkste: Ze genoten in fijne ruimtes waar een ontspannen sfeer heerste. De 3 workshops waren volgeboekt, een groot succes dus!”

– Corien Verkaik , Corien Crea & Coaching | Creatieve Persoonlijke Ontwikkeling

Verzetsmuseum op wielen komt naar Gorinchem

Van 4 november tot 25 november staat het Verzet museum op wielen in de binnenstad.
In de vrachtwagen gaan bezoekers terug naar het jaar 1940: Nederland is bezet door nazi-Duitsland. In vier verschillende huizen gaan ze, met een opdrachtenboekje in de hand, op zoek naar voorwerpen, foto’s, documenten en de daarbij behorende verhalen. Zo ontdekken zij de waargebeurde oorlogsverhalen van de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly, Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin. Om te zorgen dat het voor iedereen toegankelijk is, is de organisatie op zoek naar jou!

Dat het Verzet museum op wielen naar Gorinchem komt wordt mogelijk gemaakt door COC Gorinchem, Bibliotheek AanZet Gorinchem en het Gorcums Museum.

Oproep: Meld je aan als vrijwilliger

Vind je het leuk om bezoekers welkom te heten? Om het museum op wielen te openen en te sluiten? En heb je een passie voor geschiedenis? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Wat wordt van je verwacht:
• Beschikbaar op woensdagmiddagen, zaterdagen en/of de culturele zondag in november
• Enige kennis over de tweede wereldoorlog
• Gastvrije houding tegenover bezoekers
• Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid

Wat levert het je op:
• Koffie en thee tijdens de dienst
• Een uitnodiging voor de opening
• Alle nodige informatie over het museum op wielen
• Een kans om bij te dragen aan het delen van kennis met nieuwe generaties

Aanmelden kan door te mailen naar: gorcumsmuseum@gorinchem.nl
Graag ook alvast de data opgeven waarop je beschikbaar bent!

Kijk voor meer informatie op: